Tegels laten plaastsen

Gratis plattegronden van kleine huizen waren geen zeldzaam goed, maar waren vrij gangbaar in de tweede helft van de 20e eeuw.

Als een stimulans om een huis te kopen, gaven bouwers gratis boeken met bouwtekeningen weg aan toekomstige kopers. Deze boeken waren rijkelijk geïllustreerd, uitgebreid en hadden zowel aantrekkelijke buitenaanzichten van de huizen als bijpassende gedetailleerde plattegronden.

Tegels laten plaastsen

Een ander kanaal voor gratis woning plannen: uitgevers van woning plannen. Bedrijven in deze niche-industrie huurden architecten en kunstenaars in om droomhuizen te ontwerpen en verkochten de plannen per postorder. Huizenkopers gebruikten deze boeken om te dromen, te fantaseren, en ruwe ideeën op te doen voor hun perfecte huis.

De bedoeling van deze gratis plannen was nooit om direct van plannen te bouwen. Plannenboeken waren een springplank naar de aankoop van een duurdere set van echte, bruikbare blauwdrukken of naar een huiscontract.

Gratis bouwtekeningen werden opzettelijk vaag gehouden. Ten eerste wilden de huizenplannen bedrijven een bredere basis van dromers aanspreken; zeer specifieke plannen lieten geen ruimte voor persoonlijke veranderingen. Belangrijker nog, de plannen werden vaag gehouden zodat je ze niet mee kon nemen naar een aannemer en de aannemer de bouw kon laten beginnen op basis van de plannen.

Hoe deze gratis bouwtekeningen te gebruiken

Deze copyright-vrije plannen voor huizen, voornamelijk uit het midden van de vorige eeuw of uit die periode, zijn geschikt gemaakt voor hedendaags gebruik. Al deze plannen zijn gratis en mogen gebruikt worden zonder toestemming te vragen. In hun huidige staat zijn ze niet uitvoerbaar, maar je kunt ze gebruiken als een springplank voor ideeën.

In sommige gevallen zijn de plattegronden licht gewijzigd om aan te sluiten bij moderne gevoeligheden. De smaak van deze huizen is behouden voor huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in het verbouwen – niet in het afbreken en herbouwen – van hun oudere huis.

Dit kleine huis dat het planbureau Tahoma noemde is 1.332 vierkante voet op één niveau. Het dateert uit 1950, maar het ziet eruit alsof het uit het midden van de jaren 1960 kan zijn. Een minpuntje is de kleine, enkele badkamer gedeeld door alle drie de slaapkamers: een echte weggever dat dit niet een hedendaags huis is.

Aangezien de keuken klein was om mee te beginnen en een trap aan de linkerkant omvatte, hebben deze heringerichte plannen die trap eruit geslagen en het huis een niveau gemaakt. Nu is de keuken dichter bij 1,5 bij 1,5 meter. Een ander kenmerk van die periode is de kleine badkamer.

Als je in deze plannen een grotere badkamer wilt, kun je de keuken naar rechts in de eetkamer schuiven, zodat er ruimte vrijkomt om de badkamer te vergroten.

Dit is uw standaard boxy huis uit de jaren 1960 dat het huis plannen bedrijf genaamd De Snoqualmie. Dit kleine huis was bedoeld om te worden gebouwd op een boerderij of een low-cost subdivisie. Het huis plannen bedrijf dat deze lay-out ontwikkeld toegevoegd twee slaapkamers aan de achterkant van dit voorheen-boxy huis. Deze herbestemde plannen hebben een kleine badkamer in de primaire slaapkamer geperst. Een ding dat dit echt een jaren 1960 huis maakt: aparte woon-en familiekamers. Woningen van voor de jaren zeventig hadden meestal een formele kamer om af en toe gasten te ontvangen (de woonkamer) en een informele ruimte met TV en familie (de familiekamer). Vandaag de dag is de formele kamer over het algemeen uitgefaseerd.

Over deze term: Primaire slaapkamer. Veel onroerend goed verenigingen, waaronder de National Association of Home Builders, hebben de term “Master Bedroom” als discriminerend bestempeld. “Primaire slaapkamer” is de naam die nu algemeen gebruikt wordt in de vastgoedgemeenschap en die beter het doel van de kamer weergeeft.1

Lees meer over onze Diversity and Inclusion Pledge om van The Spruce een site te maken waar iedereen zich welkom voelt. Dit is een super-klein huis, op 882 vierkante meter op een niveau. Dit huis zou perfect zijn als vakantiehuis of blokhut. Dit huis is een perfecte rechthoek. Maar om eentonigheid te voorkomen zijn er bloembakken en een aantal struiken toegevoegd.

Dit zeer kleine huis, met nauwelijks 882 vierkante voet, heeft een derde van zijn ruimte overgegeven aan de auto in de vorm van een garage: een waar merkteken van een mid-eeuwse moderne woning, toen de auto koning was.

Op zoek naar de perfecte tegel voor uw woonkamer, badkamer of terras? Misschien kunnen onze toppers u inspireren! Tegels kopen doe je het best bij een ervaren bedrijf zoals Eurostone