BEN woning bouwen

Onnodig te zeggen dat 2021 geen groot renovatiejaar gaat worden nu we een baby op sleeptouw hebben! We hebben echter nog wel een paar dingen die we graag zouden willen bereiken. Aan het begin van elk nieuw jaar, deel ik meestal onze plannen voor dat jaar, dus ik dacht dat ik dat dit jaar ook zou doen, zij het iets later dan gewoonlijk! We hopen snel weer aan de DIY te beginnen, dus hopelijk is dit wat er voor 2021 in het verschiet ligt!…

BEN woning bouwen of verbouwen

We hadden geen plannen om een babykamer in te richten voor de komst van de baby, maar ergens in de komende zes maanden zal dat zeker op de agenda staan. De kamer in kwestie is de kleinste slaapkamer – en als je hier al een tijdje meeleest, kun je je misschien herinneren dat we deze kamer in 2015/2016 hebben ‘gerenoveerd’. Het behang is gestript, de muren (grotendeels) gerepareerd en we hebben zelfs de vloerplanken daar geschuurd en een originele victoriaanse slaapkamerhaard opnieuw geïnstalleerd.

kleine victoriaanse slaapkamer renovatie

Er waren echter een aantal dingen die we niet hebben afgemaakt. Bijvoorbeeld, de kast van vloer tot plafond zit vol met oude lekkende watertanks (3 stuks!), de elektrische radiator die we voor deze kamer hebben gekocht heeft nooit gewerkt (we hebben hem zelfs laten vervangen en hij is nog steeds onbetrouwbaar!), de plinten zijn nog niet af en eigenlijk heeft de hele kamer een beetje een opknapbeurt nodig om hem babyvriendelijk te maken.

Ik heb nog niet echt een thema of stijl in gedachten voor de kamer, dus ik kan maar beter beginnen met nadenken, want ik weet zeker dat de maanden voorbij zullen gaan!

Kelder
Ons belangrijkste aandachtspunt voor 2021 wordt de kelder, zoals dat ook voor een groot deel van 2020 het geval was. We zijn al maanden bezig om de muren hier weg te halen en te sparen voor de elektriciteit (die nu GEDAAN is – binnenkort meer daarover!), zodat we eindelijk kunnen beginnen met de kamer weer op te bouwen. Ik heb het over decoreren, inrichten en de kamers hun bestemming geven!

victoriaanse kelder renovatie
Ik heb vorig jaar een blogpost geschreven waarin ik heb uitgelegd hoe we de kamers willen gaan gebruiken, die je hier kunt lezen, hoewel onze plannen sindsdien enigszins zijn veranderd.

Er zijn in totaal vier kamers en omdat we niet van geld gemaakt zijn, zal het een langzaam proces blijven – maar nu we daar beneden elektriciteit hebben, kunnen we tenminste eindelijk beginnen vooruit te gaan en de ruimte echt gebruiken. Ik ben zo enthousiast over deze en we zullen hopelijk veel DIY bouwsels jullie kant op laten komen! Maar wees niet te enthousiast, we zijn zeker niet van plan om de kelder in 2021 ‘af’ te maken.

Alkoven in de woonkamer
Ik denk dat dit al zo’n 3 jaar op de to-do lijst staat, maar het moet zeker dit jaar gebeuren. Op een gegeven moment krijgen we een kruipende baby in huis en dan is het niet ideaal om veel gereedschap/materiaal op de begane grond te hebben liggen.

Het plan is vrij eenvoudig – twee kasten aan weerszijden van de schoorsteen met planken erboven. Als dit klaar is kunnen we eindelijk al onze dvd’s/games/boeken uitpakken die de afgelopen 7 jaar in opslagdozen hebben gezeten!

victoriaanse woonkamer reno
De volkstuin
Een nieuwe aan de lijst dit jaar, de volkstuin! Vorig jaar hebben we wekenlang onkruid gewied en de grond winterklaar gemaakt – dit jaar gaan we verhoogde bedden bouwen, een nieuwe indeling maken en hopelijk wat groenten kweken!

Het zal moeilijk worden om het bouwen voor de lente klaar te krijgen met een pasgeboren baby op sleeptouw, dus ik denk dat dit een beetje een soloproject voor Grant wordt. Misschien een goed excuus om het huis uit te komen, haha!

Volkstuin renovatie project
Ik hoop dat we kunnen beginnen met het kweken van onze groenten in de serre thuis, zodat ik het perceel in het begin niet zo vaak hoef te bezoeken. Hopelijk, tegen de tijd dat de baby een paar maanden oud is, hebben we een goed systeem uitgewerkt.

En dat was het! Er zijn nog een paar kleinere projecten die af moeten, zoals de vijver, maar deze lijst zou een kilometer lang worden als ik die allemaal zou opnoemen! Laten we hopen dat 2021 een veel beter jaar wordt dan 2020 – en ik weet zeker dat iedereen dat wenst.

Ben woningen –  3bouw houtskeletbouw: Bouwen van kwaliteitsvolle en betaalbare energiezuinige woningen in houtskeletbouw.